Inspirerende workshop Toegankelijk Bloemendaal

Powerpoint met tekst ‘over welke drempels struikel jij?’

Deze week waren wij uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop die onze collega groep Toegankelijk Bloemendaal organiseerde.
Speciaal voor deze dag hadden zij een zeer divers programma samengesteld. De zaal raakte gevuld met zo’n 40 ge√Įnteresseerden.

Na een warm welkoms woord van de voorzitter deelden 2 leden uit de groep hun ervaringen op het gebied van toegankelijkheid in de openbare ruimte. Dit werd ondersteund door foto’s van de besproken situaties.

Roos Oppers, adviseur Ongehinderd beleid en toegankelijkheid vertelde over de projecten Ongehinderd en de MKB Toegankelijke route in Bloemendaal.
Talissa Oude Bennink, adviseur Gebruiker Centraal sloot hierna aan op het onderdeel digitale toegankelijkheid. Net als Heemstede heeft nu ook Bloemendaal de Direct Duidelijk Deal ondertekent. Elbert Roest, burgemeester, ondertekende de deal tussen de gemeente Bloemendaal en Gebruiker Centraal.
Tot slot nam Cees Dedel van Toegankelijk Bloemendaal na 10 jaar actief lidmaatschap afscheid van de groep.

Aan deze inspirerende middag kwam een eind met een gezellige netwerkborrel. De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede neemt het onderwerp ‘Samen spelen door kinderen’ mee naar huis om dit onderwerp op gepaste wijze ook eens onder de aandacht te brengen.