Toegankelijk spelen

Hoe vanzelf spekend is het dat je met je kind met regelmaat naar een speeltuin gaat waar het even zijn/haar energie kwijt kan, samen spelend of alleen.
Voor een kind met een beperking is dit helemaal niet zo vanzelf sprekend. Kinderen kunnen niet makkelijk klimmen of klauteren door hun motorische beperking. speeltoestellen zijn onveilig voor hen of niet rolstoel toegankelijk. Kinderen met een beperking zitten soms op speciaal onderwijs waar zij met een busje naar toe gaan. Hierdoor hebben zij minder of zelfs geen vriendjes in de buurt om mee te spelen.

De Gemeente Heemstede en de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede hebben in 2023 de handen in één gestoken op dit onderwerp. Spelen is een onderwerp in de inclusie agenda die de Gemeente Heemstede gaat schrijven. De WTH heeft dit onderwerp zichzelf tot speerpunt gegeven. Wij werken momenteel aan een oproep aan ouders van kinderen met een beperking of volwassenen met een beperking die in Heemstede zijn opgegroeid. Hoe hebben zij het buiten spelen ervaren en wat zouden zij anders willen zien. Wij gaan dit jaar op zoek naar Ervarings verhalen van u en jou!