Gesprekspartner bij beleid ontwikkeling

De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede draagt achter de schermen ook een belangrijk steentje bij op het gebied van toegankelijkheid en inclusie.
Ontwikkeling van beleid is een langzaam proces. Er zijn vele stakeholders bij betrokken. Door als WTH zelf ook vroeg aan te schuiven in het proces hebben we op deze manier invloed op positieve ontwikkelingen voor mensen met een beperking.

Onderwerpen waar we al geruime tijd over meepraten zijn:
*Tunneltje Leyduin. Wij willen uiteraard graag dat dit tunneltje veilig en goed begaanbaar is voor mensen in een rolstoel of scootmobiel en of met een hulphond.
*Ontwikkeling stationsgebied Heemstede. Op dit moment praten we mee over het fiets-parkeren. Er komen steeds meer fietsen bij. Deze moeten goed en netjes gestalt kunnen worden zodat zwerf fietsen geen overlast geven aan mensen met een beperking die ook met de trein willen en zich hierdoor niet veilig over het stationsgebied kunnen begeven.
*Op het gebied van verkeer zijn wij gevraagd om mee te praten over de aanpassingen op de Binnenweg/Raadhuisstraat, de toekomstige rotonde Joh Wagenaarlaan/ Cesar Franklaan.
Recent is onze mening gevraagd mee te denken over het ‘opknappen’ van de Burgemeester Rappardlaan ter hoogte van de kinderboerderij tot aan de molen.

Onderwerpen op de inclusie agenda waar wij bij betrokken gaan worden:
Inclusief spelen en toegankelijke speeltuinen
Toekomst van Plein1
Toegankelijke (wissel) school
Toekomst van het zwembad
Toegankelijke digitale informatie