Ruim baan op de stoep

Update: in mei organiseerden we een eerste campagne Ruim baan op de stoep. Toen ging het met name om bewustwording van winkeliers in Binnenweg en Raadhuisstraat.
In de week van 20 tot 27 september 2021 herhalen we deze campagne, ditmaal ook op de Jan van Goyen en Zandvoortselaan.

Overhangende stokroos over de openbare stoep

Een breed probleem is de ontoegankelijkheid van de stoepen in Heemstede. Denk daarbij aan begroeiing rond bomen op de stoep, overhangend groen vanuit voortuinen, groen- en grijsbakken op de ophaaldag en bedrijfsafval in met name de winkelstraten. Resultaat: op de stoep is onvoldoende ruimte voor mensen met een loophulpmiddel.
Wij verzamelen deze ergernissen en monitoren de plaatsen waarover vaak melding wordt gedaan. Wij informeren inwoners dat (en hoe) zij zelf melding kunnen maken via de website van de gemeente. De gemeente kan tenslotte niet alle straten iedere dag in de gaten houden. Zo vragen wij de aandacht van inwoners, winkeliers en de gemeente om op de stoepen voldoende ruimte te maken en te houden voor mensen met een loophulpmiddel.

Elders op deze website vindt u tips over wat wat u zelf kunt doen om ergernis te voorkomen. Ontoegankelijke situaties kunt u melden
– bij de gemeente via deze link
– aan de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede
Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons inloopspreekuur om dit soort situaties te bespreken.