Sanitaire voorzieningen- terug naar de gemeente

In 2020 hebben de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH) en de WMO Klankbordgroep de handen in 1 geslagen en zijn samen aan de slag gegaan met het speerpunt Sanitaire voorzieningen. De maag-lever-darm stichting heeft de wens uitgesproken om in iedere gemeente op 500 meter hemelsbreed een openbaar toilet te hebben. Heemstede voldoet niet aan deze wens. Op verzoek van de vorige wethouder hebben wij gesprekken gevoerd met de winkeliers. Een echte oplossing kwam er niet. Daar wilden de winkeliers meer betrokkenheid van de gemeente zelf bij zien.

Na de gesprekken met de winkeliers leek het onderwerp Sanitaire voorzieningen dood te bloeden. Daarom besloot de werkgroep Sanitaire voorzieningen het onderwerp zelf terug te geven aan de gemeente door in te spreken bij de commissie samenleving, een afvaardiging van de gemeente raad. De voorzitter van de WTH is zelf ook lid van de WMO Klankbordgroep en met deze dubbele pet op, de aangewezen persoon om de korte pitch te houden en vragen over het onderwerp te beantwoorden van de leden van de commissie samenleving.
Met succes want de commissie was niet alleen blij met onze suggestie om voor de opening van de Vomar met hen in gesprek te gaan, maar ook de motie gaat opnieuw bekeken worden en mogelijk opnieuw worden ingediend.