Pluim 2023 gaat naar een medewerker Toezicht en Handhaving

Rondom onze grote campagne in het voorjaar reikt de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede een pluim uit aan iemand die zichtbaar de toegankelijkheid voor mensen met een beperking in Heemstede vergroot heeft.

De WTH, journalist, burgemeester en de Handhaver in de hal van het raadhuis tijdens de overhandiging

Dit maal ging de pluim naar één van de medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente. Deze ‘Handhaver’ heeft zich opgeworpen als ambassadeur van de WTH. Enkele malen per jaar lopen we samen op een afgesproken plaats een ronde door het dorp en spreekt ‘onze’ Handhaver samen met ons inwoners en ondernemers aan op situaties die ontoegankelijk zijn geworden. Vaak zijn deze positieve gesprekken echte eye-openers voor mensen. Als WTH hebben wij ook een rechtstreeks lijntje met ‘onze’ Handhaver en zet hij zich ook buiten de campagnes en wijkwandelingen in op het gebied van de toegankelijkheid.

De WTH vond het belangrijk om de afdeling Toezicht en Handhaving eens in een positief daglicht te zetten. Hoewel deze afdeling bij inwoners voornamelijk bekend staat om het uitdelen van boetes voor ongepast en onveilig gedrag hebben de medewerkers van deze afdeling 57 verschillende taken. De WTH is er blij met de positief kritische blik op het gebied van toegankelijkheid.

De uitreiking van de pluim werd vorm gegeven door mooie woorden van de voorzitter van de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede, burgemeester Astrid Nienhuis en tot slot de bewuste medewerker zelf. Als pluim ontving hij een mooie bos bloemen en een heerlijke doos bonbons om te delen met de rest van de afdeling.