Even zitten? Dat kan weer.

In maart 2022 stond de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH) op de weekmarkt op zoek naar input van inwoners op het gebied van toegankelijkheid
Opvallend vaak hoorden wij het gemis aan bankjes op de Binnenweg/ Raadhuisstraat om even lekker op te zitten.

Bankje

De WTH vond dit een mooi signaal en besloot dit thema op te pakken.
Allereerst maakten wij zelf foto’s van alle bankjes op zowel de Binnenweg als de Raadhuisstraat. De Binnenweg bleek ruim voorzien van bankjes. Aan beide zijden stonden , op verschillende plaatsen, 1 of meer bankjes bij elkaar. Tussendoor stonden er ook nog mooie grote ovalen plantenbakken voorzien van een brede rand, uitnodigend om even op te gaan zitten.
De Raadhuisstraat bleek minder goed voorzien van bankjes. Echter al fotograferend, kwamen wij zelf ook tot de conclusie dat de Raadhuisstraat al behoorlijk vol lijkt omdat deze een stuk smaller is dan de Binnenweg. Ruimte voor een bankje op een eveneens uitnodigende plek om even uit te rusten bleek er nauwelijks te zijn.
Door de bouw van het pand op de Raadhuisstraat/Zandvaartkade zijn daar 2 bankjes weg gehaald. De gemeente beloofde ons deze terug te plaatsen zodra de bouw klaar is.

Een interessant onderdeel van ons project bleek een verdwenen bankje (op de Raadhuisstraat ter hoogte van Homestede) waar niet de precieze oorzaak van bekend was. Diverse redenen deden de ronde. Tijd voor een goed gesprek met de ambtenaar die er meer van zou moeten weten. Deze kon ons uiteindelijk vertellen waarom het bankje verdwenen was en op verzoek van de WTH is er een nieuw bankje terug geplaatst.

Heeft u ook een vraag of suggestie voor de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede? Neem contact op via ons mailadres Wij zoeken het voor u uit en gaan in gesprek met de gemeente. Samen kijken we naar mogelijkheden tot verbetering.