In contact met inwoners tijdens de weekmarkt

Na een succesvolle eerste keer in maart was de Werkgroep Toegankelijkheid (WTH) deze week weer aanwezig op de weekmarkt in Heemstede. Ondanks het regenachtige weer wisten diverse inwoners onze kraam goed te vinden en luisterden naar wat de inwoners als aandachtspunten aandroegen. Wat hoorden wij deze dag zoal?

*Stoepen die op verschillende plaatsen in het dorp te wensen overlaten als gevolg van omhoogstekende stoeptegels.

*De onoverzichtelijke situatie als gevolg van alle terrassen op het pleintje bij de waterpomp.

*Het knelpunt met betrekking tot fietsers op de Binnendoor en het Burghavepad. .

*Tips voor de vervoersmaatschappij Connexxion: Maak verhoogde zitplaatsen in de bussen voor mensen die moeite hebben met bukken en opstaan. De bushalte op de Cruquisweg ligt op een verhoging. Deze verhoging heeft een te steile helling naar beneden voor rolstoelgebruikers.

*Het verzoek om spiegels te plaatsen op de Javalaan voor meer overzicht in het verkeer wat het gevoel van veiligheid als verkeersdeelnemer in een rolstoel bevordert.

Aan het eind van de dag had de WTH een mooie opbrengst aan ervaringen van inwoners. Alle punten bespreken wij eerst intern en kijken we welke vervolg acties per punt nodig zijn om verbeteringen te bewerkstelligen. De tips voor Connexxion zullen wij ook aan het juiste adres afleveren.

Mocht u ons gemist hebben en u heeft nog punten die u met de WTH wil delen? De WTH houdt iedere eerste woensdag van de maand inloopspreekuur van 9.30-12.00 uur op Plein1 in Heemstede. U vindt ons op de eerste etage op de overloop tussen trap en lift. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op 7 september aanstaande. De inloopspreekuren vindt u ook op onze site en in de nieuwsbrief van WIJ Heemstede. Mocht u niet langs kunnen komen dan kunt u altijd per mail contact zoeken.