Herhaling campagne ‘Ruim baan op de stoep’

Vorig jaar heeft de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede samen met Handhaving campagne gevoerd in onze winkelgebieden. De bedoeling was om zowel winkeliers als bezoekers meer bewust te maken van de obstakels die zij onbedoeld opwerpen voor mensen met een visuele of motorische beperking (en voor iedereen met een kinderwagen).

In de week van 9 t/m 14 mei herhalen we deze campagne. De handhavers zullen er extra op letten, dat ook mensen in een rolstoel / scootmobiel en slechtzienden met hulphond veilig kunnen winkelen en niet door onnodige obstakels worden ontmoedigd om de winkelstraten te bezoeken. Ook delen zij (en wij) aan foutparkeerders en anderen die obstakels opwerpen weer flyers uit met uitleg over ‘hoe dan wel’.

De ondernemers worden via hun winkeliersvereniging op de hoogte gesteld van deze campagne. We vragen hen ook om nog eens met een kritisch-toegankelijke blik naar hun winkeluitstalling en reclame-uiting(en) te kijken.

Met vragen en opmerkingen over de campagne (en natuurlijk ook over andere (on)toegankelijke situaties) kunt u mailen naar contact@werkgroeptoegankelijkheidheemstede.nl