Werkgroep Toegankelijkheid werkt hard aan inclusieve verkiezingen

Afgelopen week werd de welzijns lokatie Plein1 omgetoverd tot heuse filmset. Nadat de verkiezingen van vorig jaar teleurgesteld waren verlopen voor mensen met een beperking, besloot de WTH de handen in één te slaan samen met de gemeente en de toegankelijkheid dit jaar te verbeteren. Eerder werden de potentiële stemlocaties al beoordeeld op toegankelijkheid. Dit keer werd er een filmpje opgenomen voor de stembureau vrijwilligers hoe zij mensen met een beperking het beste kunnen bejegenen.

Om dit zo goed mogelijk in beeld te krijgen werd het bedrijf Videosnacks ingehuurd. Samen met de WTH werd het script geschreven en werkbaar gemaakt. De coördinatrice van Plein1 zorgde voor de rekwisieten, speelde mee als acteur en sprak de Voice over in. Stap voor stap werd het script doorlopen en de beelden vanuit allerlei camerastanden opgenomen.

Het was een leuke middag waarin hard gewerkt werd aan een mooi eind resultaat. Wij hopen dit zo snel mogelijk via onze gebruikelijke wegen te kunnen verspreiden.