Schouwen de Luifel

Kleedkamer in de Luifel toegankelijk gemaakt met contrasterende letters

Op 21 januari 2021 heeft er een tweede schouw van de Luifel plaats gevonden. Twee leden van de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH) hebben onder leiding van de locatie coördinator het pand doorgelopen op de punten die uit de eerste schouw kwamen. De WTH was erg enthousiast over de resultaten van de schouw. De Luifel had laten zien dat zij bereid waren tot aanpassingen voor iedereen met een beperking. Tijdens de schouw vonden er zelfs werkzaamheden plaats die tot verbetering leidden. Zo werden deuren voorzien van goede witte contrasterende cijfers en of letters.

Anti parkeerpaaltjes toegankelijk gemaakt bij de Luifel

Inmiddels was na groot onderhoud ook 1 van de wanden geschilderd die voorheen erg donker was. Dit maakte de gehele entree erg donker. De lichtte kleur die nu op de muren aangebracht was, maakte de entree meteen toegankelijker qua lichtinval.

Er blijven bouwtechnische verbeteringen op het verlanglijstje staan van de WTH. Echter de lokatie coördinator heeft plannen voor een verbouwing en wil in dit proces de WTH blijven betrekken. Dit is wel een lange termijn plan. De WTH vond dit een heel goed vooruitzicht en heeft besloten contact te houden met het bestuur van WIJ Heemstede en de lokatie coördinator over de vorderingen van dit proces en het juiste moment van betrokkenheid.

Voor de WTH is dit speerpunt hiermee nu afgerond en op de lange termijn planning gezet om over verloop van jaren nog eens te schouwen wanneer de verbouwingen hebben plaats gevonden. Hier is geen termijn of datum aan verbonden.

De eerste schouw van de Luifel

Op 7 oktober 2019 hebben we de Luifel op toegankelijkheid geschouwd. We deden dit met Marilyn Numan (sociaal makelaar) en Gerard Zonneveld (hoofd facilitair).
De resultaten zijn beschreven in het rapport ‘Toer Wij, Locatie: de Luifel (15-10-2019).
Op dat moment stonden er al groot onderhoud-/verbouwklussen op de agenda. Alle door ons aangegeven kritische punten zouden hierin meegenomen worden. Door corona en personele wisselingen (Numan en Zonneveld zijn weg) heeft er nog geen controlebezoek plaatsgevonden.

Gebouw de Luifel met de toegangshekken dicht. Op de hekken hangen spandoeken met de tekst Wij Heemstede en de Luifel