23 maart: oor te luister op de weekmarkt

Op woensdag 23 maart hebben we – om met inwoners over toegankelijkheid te spreken – de weekmarkt op de Valkenburgerlaan bezocht. We deelden flyers uit aan de marktkooplieden, die voornamelijk positief reageerden. En aan hun klanten, met wie we ook in gesprek gingen om hen te bevragen over wat zij vinden van de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een beperking en hen bewust te maken van de vele onnodige obstakels. We vroegen bezoekers met driewielfietsen, rollators, scootmobielen en rolstoelen, waar zij last van hebben op de openbare weg. Verder deelden we het infoblad ‘Tips: wat u zelf kunt doen’ uit.

Oogst in ons oor
Maar ook kwamen te zware toegangsdeuren, aparte parkeerplekken voor scootmobielen e.d., slechte bestrating met kuilen en de wens voor meer bankjes in het winkelgebied aan de orde.

Volgende stap
We inventariseren alle informatie en gaan hierover in gesprek met de gemeente. Op onze site laten we het vanzelfsprekend weten, als we iets voor elkaar krijgen.

Alle info
* Download hier de flyer, die we uitdeelden
* Hier vindt u de ‘Tips: wat u zelf kunt doen’
* Heeft u zelf een tip, idee of klacht rond toegankelijkheid in Heemstede? We horen het graag van u via contact@werkgroeptoegankelijkheidheemstede.nl