Succesvolle Week van de toegankelijkheid

Deze ‘Week van …’ konden we natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan. Hieronder kunt u meer lezen over ‘onze oogst’.

Een belangrijke eerste stap op weg naar een toegankelijke maatschappij is bewustwording van iedereen. Van inwoners, winkeliers, de horeca en ook het bestuur. De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede voert sinds juli vorig jaar acties uit om die bewustwording te vergroten.

Deze week boden we de gemeente een offerte aan. Ook publiceerden we 3 video’s over (on)toegankelijkheid in Heemstede.

Aanbieden offerte
In deze Week van de toegankelijkheid (4 – 10 oktober) hebben we een offerte aangeboden aan de gemeente Heemstede. Die beloofde bij monde van de gemeentesecretaris om begin volgend jaar aan de slag te gaan met de offerte Ruiken aan inclusief werken. En zo de ambtenaren meer bewust te maken van de noden en (on)mogelijkheden van mensen met een beperking.
Vanzelfsprekend benadrukte onze voorzitter Dominieke Bos dat de werkgroepleden altijd bereid zijn om input te leveren, mee te denken en feedback te geven bij projecten van de gemeente – van het beoordelen van de toegankelijkheid van een website tot het plaatsen van straatmeubilair.

Drie video’s
Overhangend groen
Geleidelijnen op de Binnenweg en Raadhuisstraat
Toegankelijke winkel (Home made by Ree)

Heeft u vragen of tips?
Kom dan op de eerste woensdagochtend van de maand naar Plein1, daar houden we inloopspreekuur.
Of stuur ons een e-mail: contact@werkgroeptoegankelijkheidheemstede.nl