Plein1 wil toegankelijk stembureau zijn

Op 5 mei hebben we Plein1 geschouwd. Het doel? Antwoord op de vraag wat nodig is, om deze stemlocatie in maart volgend jaar wel voor iedereen toegankelijk te maken. Een betekenisvolle klus.

Op verzoek van de Programmacoördinator van Plein1 hebben Dominieke Bos en Pauline van Zanten van de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede de route naar en in de ruimte van het stembureau geschouwd. Zij deelden hun ervaringen met stemmen in maart jongstleden.

Tips van de werkgroep
Ook gaven ze tips. O.a. was in maart van dit jaar niet duidelijk aangegeven, dat de toegang tot het stembureau aan de achterkant van Plein1 was. Voor een visueel beperkte stemmer is het belangrijk om dit vooraf te weten, bijvoorbeeld via de gemeentesite.
Omdat ook de bejegening van deze stemgerechtigden te wensen overliet, gaan we kijken of we hierover kort wat informatie op video kunnen zetten. Die kan dan deel uitmaken van de cursus voor de stembureauvrijwilligers.

Ook uw stembureau laten schouwen?
De werkgroep biedt bij dezen alle Heemsteedse stembureaulocaties aan om te komen ‘schouwen’. Laat het ons weten als u hiervoor belangstelling heeft: contact@werkgroeptoegankelijkheidheemstede.nl