Over ons

De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede bestaat momenteel uit 4 leden

Dominieke Bos
Dominieke Bos en blindengeleidehond Nike zwarte labrador

Dominieke Bos
Tien jaar geleden begon ik met het aankloppen bij de Gemeente Heemstede om zaken op het gebied van toegankelijkheid aan te kaarten. De gemeente heeft naar aanleiding daarvan mij gevraagd om de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede op te starten. Ik heb een aangeboren progressieve oogafwijking. Waar ik ben is mijn geleidehond Nike ook. Nadat ik in de WAO belandde heb ik van het streven naar een toegankelijk Heemstede mijn levenswerk gemaakt.

Eric Van Der Aar

Pauline Van Zanten
in haar scootmobiel
Pauline Van Zanten
in haar scootmobiel

Pauline van Zanten
Ik heb MS (de secundair progressieve vorm). Ik maak inmiddels al jaren gebruik van krukken, rollator, rolstoel en scootmobiel. Ook rijd ik in een aangepaste Canta.
Tevens is ons huis aangepast aan mijn beperking. Ik heb me opgegeven voor de werkgroep, omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan de “toegankelijkheid“ voor iedereen in Heemstede

Annemieke Janus
Annemieke Janus

Annemieke Janus
In mijn werk als communicatieadviseur voor een grote werkgeversclub ben ik eind 2013 betrokken geraakt bij de Participatiewet en banen voor mensen met een beperking. Vanaf die tijd heb ik gewerkt voor het ‘AWVN-team Inclusief’ en voor De Normaalste Zaak (het netwerk van inclusieve werkgevers). In 2020 heb ik mijn baan opgezegd.
Ik zet mijn kennis van inclusief werkgeven en vaardigheden op het gebied van communicatie nu graag in, om als lid van deze werkgroep bij te dragen aan de online en offline toegankelijkheid van en in Heemstede.

Ik ben Sonja Goed, 63 jaar, moeder van een dochter, een zoon en een droom van een kleindochter. Natuurmens in hart en nieren, fotograaf en graag bezig met het bedenken van acties en zaken voor elkaar krijgen. Door 46 jaar diabetes heb ik hart- en nierschade en begin 2019 ben ik beperkt geraakt door een ruggenmergontsteking. Ik kan nog een beetje lopen, buiten alleen met mijn rollator. Ik ga graag op stap met mijn grote vriend, mijn fiets. Ik vind het heerlijk om routes uit te stippelen en op pad te gaan. Mijn aandoeningen vragen veel energie en ook die is bij mij beperkt. Ik heb me aangemeld voor deze werkgroep, omdat ook ik vind dat Heemstede (en natuurlijk heel Nederland) meer toegankelijk moet zijn voor mensen met een beperking. 

Sonja Goed, teamlid WTH
Sonja Goed