Pluim

De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede wil met een positieve blik de toegankelijkheid in Heemstede verbeteren. Want juist door positieve aandacht hopen wij dat anderen zich geïnspireerd voelen om ook stappen in de richting van een inclusieve en toegankelijk Heemstede te zetten. Om dit te bekrachtigen delen we soms een Pluim uit.

Pluim voor het eerste echt rolstoeltoegankelijke boshek
Op 2 maart 2021 reikte Natasja Koeckhoven namens de werkgroep een Pluim uit aan timmerman Marcel van Leeuwen van de gemeente Heemstede: “Met jouw creatieve inzet en ambachtelijke vaardigheden heb je het Groenendaalse bos toegankelijker gemaakt voor mensen in een rolstoel. Dat je het hek ook nog hebt gemaakt van hout uit datzelfde bos, vinden we een supermooie bonus.”
Ook Natasja wil in haar rolstoel het Groenendaalse bos kunnen bezoeken. Via de bosmedewerkers en hun manager kwam ze in contact met Marcel van Leeuwen, timmerman bij de gemeente. Ze stuurde Marcel een voorbeeld van een hek, dat geschikt zou kunnen zijn. Hij is vervolgens snel met deze uitdaging aan de slag gegaan en onlangs is het eerste echt rolstoeltoegankelijke boshek in Groenendaal geplaatst.

Ook de werkgroepleden Pauline en Annemieke waren bij de uitreiking aanwezig; voorzitter Dominieke Bos moest helaas verstek laten gaan.


Pluim voor de beter toegankelijke gemeentelijke website
Nancy Dooijes, communicatieadviseur bij de gemeente Heemstede, nam op 28 juli 2020 de eerste Pluim namens het online team van de gemeente in ontvangst.