“Vragen aan is sterker dan denken voor”

In de week van de toegankelijkheid 2021 heeft de Werkgroep Toegankelijkheid aan de gemeente een offerte aangeboden voor een workshop op het gebied van inclusie. Hierover vind je een bericht op onze website. 

Trainer Martine Baadenhuijsen

Afgelopen dinsdag 7 juni was het zover. Ambtenaren van diverse afdelingen van de gemeente Heemstede verzamelden zich in de raadszaal voor een sessie over toegankelijkheid en inclusie. Het programma bestond uit een boeiende presentatie van Martine Baadenhuijsen. Martine is directeur / ervaringsprofessional bij haar eigen onderneming  all inclusive at work

Martine nam de aanwezigen mee in haar levensverhaal, dat ze vertelde vanuit de derde persoon. De keuzes waar ze voor kwam te staan toen het zien echt niet meer ging. Ga je bij de pakken neerzitten of ga je de uitdaging aan? De uitdagingen lagen op alle levensdomeinen, van sporten tot meedoen met verkiezingen en van kinderen krijgen tot solliciteren. Niet alleen het kleine meisje had te maken met verandering. Ook de hele sociale kring van het meisje in het verhaal van Martine. “Vragen aan is sterker dan denken voor”1) bleek een belangrijke les voor haar hele omgeving. 

Kaartje met tekst: Toegankelijkheid betekent: Verder denken dan je zelf gewoon vindt.

Na dit inspirerende en bewustmakende verhaal kregen wij de gelegenheid om de bijeenkomst af te sluiten. Op die manier konden we ons voorstellen aan de aanwezige ambtenaren. We hopen dat de ambtenaren de opgedane kennis delen met hun collega’s. En ook bij de uitvoering van hun werk regelmatig stilstaan bij de vraag of / wat wij voor hen kunnen betekenen.

  1) Quote Martine Baadenhuijsen