Een ‘Pluim’ voor Home Made By _ REE

Op 6 mei nam medewerker René Thijssens, namens eigenaar Jasper de Zwart van Home Made By _ REE onze Pluim in ontvangst. Een dik verdiende pluim, omdat Jasper vlak na de vorige Ruim baan op de stoep-campagne met onze aanbevelingen aan de slag ging en zo zijn zaak rolstoeltoegankelijker maakte.

Waarom een Pluim?
Afgelopen jaar, tijdens onze winkelstraatwandeling met twee handhavers, bleek dat de oprit naar deze winkel te steil is. Verschillende werkgroepleden durfden via die weg met hun rolstoel en scootmobiel deze winkel niet binnen te gaan. Jasper de Zwart, die op zijn visitekaartje vermeldt de trotse eigenaar van deze winkel te zijn, kwam zelf naar buiten om hier met ons over te spreken. De uitkomst: een lage bel bij de linkerdeur van zijn winkel. Wie niet via de trap op de helling naar binnen kan, belt aan.
Jasper beloofde een bel te plaatsen. En … afspraak was ook echt afspraak. Korte tijd later hing de bel er en waren de medewerkers geïnstrueerd: “Als je deze bel hoort, ga je naar buiten en help je de klant naar binnen.”
Bekijk hier de video over het verbeteren van de toegankelijkheid van de winkel.

Uitreiking
Namens de Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede overhandigde Sonja Goed de Pluim samen met een sticker om onder de bel te plakken. Een duidelijk signaal dat ook mensen met een handicap van harte welkom zijn in deze prachtige zaak. Ook Handhaving en de winkeliersvereniging van het centrum waren bij de uitreiking aanwezig.

Campagneweek Ruim baan op de stoep van 9 tot 14 mei
De datum 6 mei is niet willekeurig gekozen, want volgende week houden we samen met de Heemsteedse handhavers voor de derde keer een bewustwordingscampagne met flyers, om ondernemers en winkelend publiek te attenderen op onhandig geplaatste waren, reclameborden en – ook al is het maar voor eeeeeven – (bak)fietsen op de stoep of de blindengeleidelijnen in de winkelgebieden.

Sonja overhandigt de Pluim