Een aanrader!

Een wheelie, oftewel, op de achterste banden van je rolstoel balanceren. Wat had ik een angst!!
Na 3 valpartijen door de jaren heen waarbij ik eerst mijn heup brak, mijn pols en gezicht en de laatste keer op mijn knieën viel waarbij ik een zeer zware bone-bruise opliep ging ik toch geen risico lopen op nog een val?! Toen rond kerst ook nog mijn ex-man overleed na een val was die angst zo diep dat ik die wheelie wel nooit zou aandurven…

En toch… De eerste 2 lessen zat ik in tranen en verkrampt van angst in mijn stoel. Ik durfde niet, stel dat ik weer zou vallen. Na de 2de les besloot ik, na gezien te hebben hoe de anderen in de groep het langzamerhand wel voor elkaar kregen en met heel veel overwinning op mezelf, het toch te gaan proberen. De bank naar voren getrokken, dikke kussens er op, het kleed onder mijn wielen voor meer grip, een stoel naast de bank geplaatst zodat ik niet die kant op kon vallen. De tafelpunt afgedekt en mijn fietshelm opgezet. Zo, en nu ga ik het doen! En weet je, langzamerhand ging het een beetje lukken om mijn voorwieltjes iets van de grond te krijgen, met beheersing dus, niet omdat ik gewoon maar viel. Toen ik dat een paar seconden vol kon houden heb ik zitten juichen, jaja, in mijn eentje lol. De grijns kreeg ik niet meer van mijn gezicht. Het werkte! En… oefening baart kunst….

Kees-Jan van der Klooster, Mustafa Jebari en Gert Rots zijn coaches van de rolstoelvaardigheidstrainingen van het Wheelchairskillsteam. Deze mannen weten hoe het werkt en waar ze mee bezig zijn. Na 4 lessen zit ik graag voor de tv, in een wheelie, want dat is ondertussen een soort van zen momenten voor mij geworden. Rustig wat heen en weer rollen binnen mijn balanspunt, het voelt zo goed…. Het brengt me nu ontspanning en dat zalige gevoel van iets overwonnen te hebben. Want het gaat veel verder dan een truckje leren. Het gaat om iets leren durven, om zelfvertrouwen, om overwinnen op jezelf, nieuwe mogelijkheden ontdekken, te groeien als mens.

In de lessen hebben we geoefend in stoepjes op en af, we zijn hellingen en (rol)trappen op en af geweest, hebben onze timing geoefend, nieuwe vaardigheden aangeleerd en vooral veel lol gehad!

Deze trainingen zijn voor iedereen, jong en oud, iedereen in een rolstoel, volwassenen en kinderen, zouden deze training moeten volgen. Er valt zoveel te winnen!!

Kees-Jan, Mustafa en Gert, ik ben zo blij met jullie, ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie inzet en betrokkenheid. Ik kan denk ik wel spreken voor de hele groep als ik zeg: jullie zijn echte toppers!!

Wil je meer info? Kijk dan eens op: www.wheelchairskillsteam.nl