Nieuw: NS Reisassistentie op station Heemstede-Aerdenhout

NS reisassistentie in actie. Reisassistent duwt rolstoel via brug de trein in.

Goed nieuws voor treinreizigers vanuit of naar Heemstede. Op dit station is sinds kort de NS reisassistentie beschikbaar. Nu kunnen ook reizigers met een motorische of visuele beperking zelfstandig reizen.

Op dit station waren de perrons al drempelvrij bereikbaar en reden er al rolstoeltoegankelijke Sprinters. Vanaf nu kan iedereen, die op station Heemstede-Aerdenhout niet gemakkelijk zelfstandig de trein in en uit kan komen, de NS Reisassistentie aanvragen. Boek vooraf uw reis via https://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-beperking/ns-reisassistentie.html. Zorg dat u een kwartier vóór vertrek in de stationshal bent, dan komt een reisassistent in een geel hesje om u naar het juiste perron en in de trein te helpen.

NS, ProRail en reizen zonder obstakels
NS en ProRail werken aan reizen zonder obstakels – van gelijkvloerse perrons tot trapleuningen met braille-informatie. 

Heemstede-Aerdenhout is een van de 25 extra stations waar NS in 2020 reisassistentie aanbiedt. Andere stations in de regio zijn: Overveen, Amsterdam Lelylaan, Voorhout, Sassenheim en Nieuw Vennep. Vóór 2025 zijn alle stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie