Toegankelijke Geldmaat nu ook in Heemstede

Hij was enige tijd geleden al landelijk aangekondigd. De knalgele Geldmaat wordt de universele pinautomaat en daarmee gaan veel eigen pinautomaten van de banken verdwijnen. Bij de universele gele Geldmaat kan je met alle bankpassen terecht.

Geldmaat met koptelefoon aansluiting rechts van de geld uitneem lade

Nu is zelfstandig pinnen voor veel mensen met een beperking een uitdaging. Het pinproces gaat best snel en als je niet snel genoeg mee kan lezen wordt het proces afgebroken. Als je helemaal niet kan lezen en moeite hebt met het onthouden van de volgorde van de handelingen is zelfstandig pinnen bij een pinautomaat niet haalbaar.

Bij de ontwikkeling van de Geldmaat is daarmee rekening gehouden. Bij een deel van deze automaten is een ingang voor een eigen koptelefoon ingebouwd. Wanneer je voorafgaand aan het pinnen eerst de koptelefoon in het gaatje plugt dan start de gesproken begeleiding die de gebruiker door het pinproces loodst. Voor wie voorbereid op pad wil, is er een filmpje waarin stap voor stap het pinproces van de geldmaat met spraakondersteuning wordt uitgelegd.

Let op: niet alle Geldmaat-automaten hebben een ingang voor een koptelefoon. In Heemstede is de Geldmaat in Primera de Pijp aan de Raadhuisstraat voorzien van een koptelefooningang en daarmee toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. De Geldmaat aan de Jan van Goyenstraat in Heemstede heeft deze niet!

Hieronder vindt u de instructiefilm geld opnemen met spraakondersteuning via de koptelefoon.